Aktuális

Felvételizők figyelem: itt olvashatók az összpontszámok

Elkezdték közzétenni a felvételizők összpontszámait az interneten. 

A felsőoktatásba jelentkezők számára az e-felvételi rendszer “jelentkezések és pontszámok” menüpontjára kattintva látható az egyes helyeken számított összpontszám és annak részletezése – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A július 12-ig beadott felvételi kérelmek és dokumentummásolatok feldolgozása folyamatosan zajlik, egészen a július 26-i ponthatár-megállapítás előtti napokig.

Felvételizők figyelem: itt olvashatók az összpontszámok

A feldolgozás néhány napos átfutási idővel történik, tehát a felületen olvasott pontszámok esetében mindig figyelembe kell venni a dokumentumok feldolgozottságát is. Adminisztratív hibák előfordulhatnak, ha az adott pontot igazoló minden dokumentum túl van a feldolgozáson, ám a jelentkező mégis hibás rögzítést vagy hibás pontszámítást tapasztal. Ez esetben az e-felvételi felületén lehet a pontszám valamely részeredményére felülvizsgálati kérelmet kérni. A kérelmeket július 21-ig lehet leadni legfeljebb ötszáz karakter terjedelmű szöveges indoklással. A kérelem benyújtható az e-felvételiben, a feldolgozás pedig a “kérelmek” menüpontban követhető nyomon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top