Aktuális

Menekült erőszakolta meg, terhes lett

Erőszakos közösülés is történhetett Kölnben a szilveszter éjjel nők ellen tömegesen elkövetett támadások során. A szégyenérzet miatt egyik áldozat sem tett feljelentést.

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi gyűlés vizsgálóbizottságának legutóbbi ülésén a Lobby für Mädchen nevű, lányokat és fiatal nőket segítő egyesület koordinátora, Frauke Mahr elmondta, hogy két erőszakos közösülésről is tudnak. Az áldozatok januárban jelentkeztek náluk telefonon, egyikükkel csak egyszer beszéltek, a másik viszont még mindig a kliensük, rendszeres támogatásra, tanácsadásra szorul. Elmondásuk szerint mindkettejüket a kölni főpályaudvar előtti téren erőszakolták meg szilveszter éjjel. A szégyenérzet miatt egyikük sem tett feljelentést.

Terhes lett az egyik áldozat

Az egyik áldozat arról számolt be, hogy a tömegben elszakadt a barátaitól, és egy csoport férfi körbevette. A támadók egymás között lökdösték, majd leteperték és megerőszakolták. Az elkövetőt egy rendőr rángatta le a 18 éves áldozatról, aki sokkos állapotban elmenekült. Később sérüléseit kezelni kellett kórházban, ahol megállapították, hogy terhes. Az áldozat nem tudta megállapítani, hogy mikor esett teherbe. Végül a terhesség megszakítása mellett döntött.

Menekült erőszakolta meg, terhes lett

Tömeges szexuális zaklatások

Az eddigi adatok szerint a szilveszteri támadások többsége szexuális kényszerítésnek minősülő molesztálás, és ugyan vannak áldozatok, akik azért tettek feljelentést, mert a támadók ujjal behatoltak valamely testnyílásukba, ami már nemi erőszaknak számít, de úgynevezett befejezett erőszakos közösülésről nem készült feljegyzés.

Szilveszter éjjel Kölnben, Hamburgban és több más nagyvárosban tömegesen követtek el nők sérelmére szexuális zaklatást és lopást. Az elkövetők a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai férfiak voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. A 16 német tartomány közül 12-ben történtek ilyen bűncselekmények.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top