Aktuális

Nagyot változnak a sebességhatárok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyszerűsíteni és egyértelműsíteni szeretné a mostani KRESZ-t. Változtatnának a sebességhatárokon is, és több sebességhatárt jelző tábla is kikerülhet a rendszerből.

Az NFM-ben már dolgoznak a KRESZ újraírásán, de az előírások fokozatos korrekcióján túl az átfogó átdolgozás előkészítése várhatóan még egy-másfél évet vesz igénybe, írja a Vezess.hu.

Nagyot változnak a sebességhatárok

 

 Sok felesleges rendelkezést is átfogalmaznak, mivel több helyen indokolatlanul nyakatekert mondatokat használ, összességében hosszú és túlszabályozott. A sebességhatárokat jelző táblák számát is csökkentenék, hiszen a most létező 5, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 110, 130 km/h-s táblák száma kissé eltúlzott. 

A használt táblák számának csökkentésével párhuzamosan változhatnak a sebességhatárok is. E szerint az autópályákon gyorsabban hajthatnak majd a teherautók a 80 helyett 90-nel, miközben az ország legrosszabb állapotú, négy-öt számjegyű és lakott területen kívüli útjain a mostani 90-es maximumot lejjebb vihetik.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top