Aktuális

Vállficamos sérültnek és 3 kismacskának segítettek a barlangi mentők

A Pál-völgyi barlangból egy ausztrál vállficamos sérültet, a budafoki pincerendszer szellőzőjéből pedig három cuki kismacskát menekítettek ki a barlangi mentőszolgálat munkatársai szerdán.

Július 13-án, szerdán délután a barlangi mentőszolgálat három, alig egy hónapos kismacskát mentett ki a budafoki pincerendszer szellőzőkútjából. És ezzel még nem fejeződött be aznapi munkájuk, mert közben túrázók szálltak le a Pál-völgyi barlangrendszer Mátyás-hegyi barlang részébe.

A résztvevők természetesen szakavatott túravezetőkkel jártak a barlangban. A felmászás közben az egyik ausztrál fiatalembernek kifordult a válla. Mint később kiderült, nem kapaszkodott, hanem egyik vállával a falnak támaszkodott, ez okozta a sérülést. Pedig gondolhatott volna a bajra, hiszen korábban már szenvedett vállficamot.

A túravezető riasztotta a barlangi mentőszolgálat munkatársait, akik két orvossal együtt közel félórás munkával a felszínre vitték a vállsérült fiatalembert. A hordágyat speciális kötélen húzták fel, majd a mentők az ügyeletes baleseti sebészetre szállították a sérült ausztrál férfit.

Munka közben a barlangi mentők - fotó: Kovács Márton
Munka közben a barlangi mentők – fotó: Kovács Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top