Aktuális

Változások lesznek az uszodákban

Több fővárosi és vidéki uszodát újítanak fel idén a 2017-es világbajnokság kezdetéig. Közben több strandot is téliesítenek, így helyettesítve a felhajítás miatt zárva tartó uszodákat.

2017-es vizes világbajnokság előtt elvégzik a Császár-Komjádi, a BVSC és a balatonfűzfői Balaton uszoda rekonstrukcióját is.  A munkálatokra a jövő évi világbajnokság lebonyolítása mellett azért van szükség, hogy az úszók és a vízilabdázók megfelelő körülmények között készülhessenek a világversenyekre, továbbá zavartalan legyen az uszodákban zajló úszásoktatás – írja az inforadio.hu.

A munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók olimpiára és világbajnokságra való felkészülését, továbbá a 2017-es vb időpontját is. Annak érdekében, hogy a beruházás a lehető legrövidebb idő alatt befejeződjön és a legkevesebb kellemetlenséggel járjon, ahol megoldható, ott a munkát több lépcsőben végzik el. Ennek megfelelően nyáron újítják fel a beltéri medencéket, ez idő alatt használhatók lesznek a kültéri medencék, majd az átadásukat követően a téli időszakban végzik el a kültériek rekonstrukcióját, hogy a nyári időszakra újra megnyithassanak.

Változások lesznek az uszodákban

A fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.Jó hír, hogy a Paskál és a Palatinus strandok a téliesítéssel egész évben nyitva tartó fürdővé alakulnak, és mindkettőben lesz úszómedence is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top