Aktuális

Ilyen, amikor az ellenőrök mennek ki a piacra

Ellenőrzést tartott az élelmiszer-biztonsági hivatal a budapesti nagybani zöldség-gyümölcs piacon. Két tonna romlott és ismeretlen eredetű terméket semmisítettek meg.

Hat zöldség-gyümölcs importőrt és forgalmazó céget ellenőriztek még június 29-én éjjel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) emberei, közülük kettőnél találtak mindent rendben. Négy céggel szemben bírságot szabnak ki, több százezer forintos büntetésre számíthatnak.

Az induló szezonra való tekintettel a görögdinnyék minősége és nyomon követhetősége állt az ellenőrzés középpontjában, de egyéb zöldségeket és gyümölcsöket is vizsgáltak a szakemberek. 

via GIPHY

Az ellenőrzés során a hatóság munkatársai több mint 43 tonna terméket zároltak. A lefoglalt áru túlnyomó részéről az érintett cégek utólag bemutatták a hiányzó dokumentumokat. Végül több mint két tonna terméket, köztük almát, avokádót, jégsalátát, nektarint és őszibarackot kellett megsemmisíteni, részben minőségi hiba, azaz romlás, részben nyomon követhetőségi problémák miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top