Aktuális

Figyelem, fontos dátum a felvételizőknek

Fontos határidő! Holnapig, azaz július 12-ig lehet pótolni minden hiányzó dokumentumot, ami a felsőoktatási felvételihez szükséges.

 Július 12-ig minden olyan dokumentumot be kell nyújtaniuk a felsőoktatásba felvételizőknek, amelyet eddig még nem adtak be, de szükséges lehet a felvételi eljárásban.

A pótolható dokumentumok a felvételi eljárásban:

  • alapképzésben szerzett oklevél (mesterképzésre való jelentkezés esetén)
  • érettségi bizonyítvány vagy érettségi tanúsítvány
  • OKJ-s bizonyítvány
  • sporteredmény igazolása
  • hátrányos helyzetre vonatkozó igazolás
  • fogyatékosságról szóló igazolás

 A több mint 1 millió beérkező dokumentum feldolgozása folyamatosan zajlik. “A pontszámokat mindenki a saját oldalán fogja látni, a felvi.hu-n. Mindenkinek jelezzük, hogy a dokumentumok feldolgozottságának megfelelőek-e a pontok. Tehát hiába került már benyújtásra egy dokumentum, ha még nem jutottunk el odáig, hogy azt feldolgozzuk, akkor arra természetesen a jelentkező nem tudott pontot kapni. Az Oktatási Hivatal természetesen azon dolgozik, hogy az összes dokumentum a vonalhúzási feldolgozásra kerüljön” – mondta el az inforadio.hu-nak Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese.

A ponthatárok megállapítása az alap- és a mesterképzésben is július 26-a.

Figyelem, fontos dátum a felvételizőknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top