Aktuális

7 fajta mérgező ember, akitől szabadulj meg minél gyorsabban

Mind ismerünk legalább egy mérgező embert, csak épp nem biztos, hogy tudjuk, milyen emberrel van dolgunk. Néha későn ébredünk rá, és már megmérgezte a napjainkat és a lelkünket.

Semmi szükség rá, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik negatívan hatnak rád és az életedre. Ők azok, akik csak lehúznak, manipulálnak, és állandó feszültséget érzel a közelükben. A Lifehack szakértője segít, hogy felismerd a környezetedben lévő mérgező emberek fajtáit, hogy aztán leépíthesd a velük való kapcsolatot a saját érdekedben.

1. A pióca

Mindig le van égve, és folyton segítségre van szüksége. Persze minden embernek vannak nehéz időszakok az életében, de a pióca non-stop küzdelemben él. Sokszor kér szívességeket vagy pénzt, de sosem hallgat a jó tanácsokra, hogy tényleg változtasson az életén. A valóságban teljesen boldog így, ahogy van, mert nem kell erőlködnie azon, hogy fejlődjön, úgyis megoldják a többiek az életét helyette.

2. Az irigy

Ez az ember sosem örül veled, nem boldog attól, ha egy barátja sikeres, mert ahhoz túlságosan önző. Azt gondolja, hogy ő sokkal inkább megérdemelné a sikert és mindig azt kérdezgeti magától, hogy “Miért pont XY? Miért nem én?” Csakhogy az irigy fajta mérgező ember nem akar megdolgozni a sikerért, és ölbe tett kézzel várja az elismerést. Ez teszi őt annyira keserűvé és féltékennyé.

3. Az “én, én , én”

Az “én, én, én” ember rendkívül énközpontú, csak saját magáról szeret beszélni. Sokszor kér tőled tanácsot, de nem hallgat rád, mert igazából csak alkalmat keres, hogy kibeszélhesse magát. Ha neked van problémád, amiről beszélni szeretnél vele, akkor nem hallgat meg, eltűnik, mert az ő szemében te csak egy eszköz vagy arra, hogy a saját hiúságát legyezgesse és önbizalmát építse.

7 mérgező ember, akitől szabadulj meg minél gyorsabban

4. Az áldozat

Az áldozatot nehéz kiszúrni, mert akaratlanul is megsajnálod. Egy idő után azért már feltűnik, hogy ő mindig, mindenben csak áldozat. Nem vállal felelősséget semmiért, és folyton azt érzi, hogy a világ ellene van. Nem tanul a tapasztalataiból, csak nyalogatja a sebeit, sajnálja magát, és másokat hibáztat a saját helyzetéért.

5. A pletykás

Imádja a drámát, ha az mással történik, és ő kívülről, biztonságos távolságból kuncoghat kárörvendően. A saját belső bizonytalanságát ellensúlyozza azzal, hogy mások tragédiáján csámcsog, figyelmet szerez egy társaságban magának a pletykálkodással. Nem tisztel senkit, így téged sem, akármekkora barátjának is nevez, ugyanúgy kibeszél a hátad mögött, mint mindenkit mást. Minél hamarabb szabadulj meg tőle és a mérgező nyelvétől.

6. A hormonális

Valószínűleg igazából nem a hormonjai vezérlik, de pont olyan ésszerűtlenül viselkedik. Nem képes uralni az érzelmeit, és gyakran sírva fakad csak úgy, előzmények nélkül. Nem gondolkodik, mielőtt reagálna, és általában bűntudatot ébreszt a barátaiban. Olykor bocsánatot kér a viselkedéséért, de a következő frusztráló helyzetben ugyanazt eljátssza veled.

7. A dagonyázó

A dagonyázó ember utálja a változást, még a saját érdekében sem hajlandó változtatni. Azt szeretné, ha te is ugyanolyan lennél, mint régen, mindegy, hogy esetleg te pont boldogabb vagy úgy, ahogy most vagy. Ez azért van, mert igazából nem érdekled, ő csak szeretne a saját szintjére lehúzni, hogy nehogy leelőzd. Veszélyes, manipulatív fajta, kerüld el jó messzire!

Olvass többet a mérgező emberekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top