Aktuális

Megtiltották a BKV-sofőrnek, hogy vécére menjen

Ha nincs mellékhelyiség a végállomáson és/vagy szorít a menetidő, akkor a sofőr mondhatni "így járt". Bírja ki valahogy pisilés nélkül a műszakot.

A budapesti 58-as busz egyik végállomásán sincs mellékhelyiség, ezért a járat egyik sofőrje az Etele téri BKV-pihenőnél szállt le, hogy szolgálata alatt egyszer legalább elvégezze a dolgát, mert nem bírta már tovább. A busz emiatt 3-4 percet késett, amit a sofőr közvetlen felettese még elnézett, ám a BKV fődiszpécsere ordítva tiltotta meg a  buszvezetőnek, hogy még egyszer megálljon út közben azért, hogy vécére menjen – számolt be az esetről a Népszabadság.

“A sofőr egyike azoknak, akik embertelen körülmények között kénytelenek a többórás szolgálatot teljesíteni, mert sehol nincs pihenőhely. Ez nemcsak szabálytalan, hanem különösen kegyetlen eljárás is” – nyilatkozta a lapnak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Az elnök úgy véli, hogy a munkáltató és a tulajdonos főváros egyre több terhet rak a dolgozókra, viszont nem becsüli meg őket, és nem biztosítja a munkavégzéshez szükséges feltételeket. Gyakori, hogy nincs mellékhelyiség a végállomásokon, vagy a menetidő annyira szoros, hogy a sofőröknek annyi idejük sincs, hogy elvégezzék a dolgukat.

A szakszervezet leszögezte, hogy ha a BKK nem javít a körülményeken, a munkavédelmi hatósághoz fordulnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top