Aktuális

Bomba robbant a Hortobágyon, halottak – frissítve!

Robbanás történt az egykori hortobágyi lőtéren, több tűzszerész halt hősi halált.

Hortobágy egykori lőterén robbanás történt, három vagy négy ember halt meg, valószínűleg mindannyian tűzszerészek. A Blikk szerint a tűzszerészek munkája közben, az egykori hortobágyi bombázólőtér aknamentesítésekor robbant fel egy bomba. A lőtér mentesítése 2013 óta folyik.

Bomba robbant a Hortobágyon, halottak

Az ügyben egyelőre hírzárlatot rendeltek el. A terület bombamentesítése 3,5 milliárd forint, 4100 hektárt kell teljesen átvizsgálni. A mentesítés első hetében húsz fel nem robbant robbanószert találtak a honvédség Újpesten állomásozó Tűzszerész és Hadihajós Ezredének katonái.

Frissítve:

A Központi Nyomozó Ügyészség illetékese, Nagy Andrea elmondta, hogy az elsődleges adatok szerint egy második világháborús bomba robbanhatott fel Nádudvar közelében. A helyszíni szemle tűzszerész szakértők, ügyészek bevonásával tart.
 

Hatástalanítás közben, tisztázatlan okból robbant fel egy robbanótest péntek délután a Hortobágyi Nemzeti Park területén – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A robbanásban négy tűzszerész katona életét vesztette, egy súlyosan megsérült, őt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba vitték. Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke azonnal vizsgálatot rendelt el, jelenleg ő is a helyszínen van, visszaérkezésekor Budapesten sajtótájékoztatót tart.
A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetése őszinte részvétét fejezi ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak – írta a HM.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top