Aktuális

Nem hiányzik neked valamelyik autó ezek közül?

Csak mert hónapok óta állnak egy röszkei benzinkút parkolójában úgy, hogy látszólag senkinek sem hiányoznak.

A rendszám nélkül szomorkodó autókkal embercsempész bandák kereshették magukat halálra, aztán, amikor beszűkült a piac, valószínűleg eldobhatták őket, mint egy használt zsepit, egy Röszke melletti kúton.

Fotó: délmagyar.hu, Kovács András
Fotó: délmagyar.hu, Kovács András

A benzinkút üzemeltetője, Cserhalmi Tímea a delmagyar.hu-nak elmondta, hogy az autók a közútkezelő fennhatósága alatt álló területen parkolnak. “Nekünk is kellemetlen, hogy roncsautók foglalják el a parkolót, szóltunk már többször a rendőrségnek is, de jogilag nem olyan egyszerű eltávolítani a kocsikat. Megtanultunk együtt élni velük, miközben vendégeink csak távolabb tudnak leállni.”

A rendőrség szerint a probléma nem az ő hatáskörük. Az OMV országos központja már felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, mert a rendszám nélkül, hosszabb ideje parkoló járműveket a töltőállomás üzemeltetője szállíttathatja el.

Persze a fotón látható autók nem érnek túl sokat. A  rendszámok hiánya pedig arra enged következtetni, hogy ezek az autók már egyetlen országban sincsenek forgalomban, legfeljebb alkatrészként használhatóak fel.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top