nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Mérgező gáz került a levegőbe Gyulán

Mérgező gáz került a levegőbe Gyulán

Ömlik az ammónia egy gyulai húsüzemből, a mérgező gázt egy szociális otthon felé fújja a szél. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és megkezdték a mentési munkálatokat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ammónia kezdett szivárogni egy húsüzemből vasárnap kora reggel Gyulán, a Kétegyházi úton. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói mellett Békéscsabáról, Orosházáról, Mezőkovácsházáról és Mezőberényből is érkeztek hivatásos tűzoltók, akik közös erővel, három vízsugárral dolgoznak a szabadba ömlő ammónia mentesítésén – számolt be a katasztrófavédelem.hu.

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései szerint a szél az ammóniát egy közeli szociális otthon irányába fújja, az intézményben lakó 54 embert ezért elzárkóztatták. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az ammóniaszivárgás százméteres körzetében védőzónát jelölt ki.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon