Aktuális

Rövidül a nyári szünet, tankönyv helyett tablet jön

Tankönyv helyett tabletekből tanulhatnak a diákok, és várhatóan a nyári szünet is rövidebb lesz. Szeptembertől jönnek szakgimnáziumok.

2018-tól az iskolai tanév rendje teljesen átalakul, egy hónapos lesz majd a nyári szünet. Ugyanabban az évben akarja a kormány bevezetni a digitális oktatást. Ez azt jelenti, hogy a tankönyvek helyett tableteket kapnak a diákok. Az átalakulás várhatóan 2020-ra történik meg teljesen. 2018-tól indul az új alaptanterv, a tanév rendje is teljesen átalakulhat. Államosítják az iskolákat, tankerületi tanácsok alakulnak az Index írása szerint.

Szeptembertől is jönnek változások. Bejön a szakgimnáziumi és szakközépiskolai rendszer. Ezekben az intézményekben csökkenni fog a természettudományos órák száma, és helyettük összevont tudomány nevű tárgyat tanulnak majd a diákok. A tervek szerint várhatóan alsóban a megszokott 45 perces órák során 30 percre csökkennek a tanítási időszakok. A maradék negyedórában a tanítók nem tananyagot oktatnak, hanem a gyerekek igényeihez szabott foglalkozásokat tarthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top