Aktuális

Megszólalt az igazgatónő a levetkőztetett kislányok ügyében

A dömsödi iskola igazgatónője leszögezte: az alsó tagozatos kislányok átvizsgálásának semmi köze nem volt a szexualitáshoz.

Botrányos módon alázták meg a dömsödi Széchenyi István Általános Iskola két alsós osztályának lányait, miután valaki a vécé mellé piszkított: a kislányokat sorba állították az udvaron, majd a tanár nénik és a takarító hármasával behívta őket az egyik terembe. Ott a lányoknak le kellett venni a bugyikat és pucsítaniuk kellett a tanároknak, hogy megtudják, ki kakilt a WC mellé. 

A szülők a Kliknél tettek panaszt, az ügyben már le is zárult a vizsgálat. A takarítónőt elbocsátották, a pedagógusokat pedig azzal büntették, hogy két évig nem kaphatnak fizetésemelést.

Az ügy tegnap került a nyilvánosság elé, azóta az iskola igazgatónője, Mészáros Pálné is megszólalt az ügyben. “Szeretném leszögezni: a történteknek semmi közük nincs a szexualitáshoz” – nyilatkozta a Borsnak az igazgatónő, aki elismerte, hogy kolléganői hibáztak. Hozzátette, hogy szóbeli elmarasztalásban részesítette őket, az elbocsátásukat azonban nem javasolta, a végső döntés a Klik kezében van.

“A pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból származó kötelesség vétkes megszegését követték el. Tettük nem volt szándékos, azért tették, mert tartottak a fertőzésveszélytől, és a további eseteket szerették volna megakadályozni. Tettüket megbánták, többszörösen bocsánatot kértek, amit a szülők elfogadtak. A pedagógusok elmarasztalása megtörtént, írásbeli megrovást kaptak. A technikai dolgozó szerződése július 1-jén lejár, nem hosszabbítják meg” – írta közleményében a Klik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top