Aktuális

Foci-Eb: a magyar csapat már továbbjutott – 50 év után először

Ilyen még biztosan nem történt: válogatottunk az utolsó csoportmeccs előtt az élen áll. És nem Portugália a biztos továbbjutó, hanem mi. Függetlenül a mai portugál–magyar meccs eredményétől, a foci-Eb legjobb 16 csapata között vagyunk. 50 éve történt ilyen utoljára.

Talán még sosem örültünk ennyire a németek győzelmének, mint kedden éjjel. Eldőlt ugyanis, a magyar válogatott az F csoportból a legjobb 16 közé jutott a foci-Eb-n, függetlenül a mai portugál–magyar eredményétől. És ami még szebb, hogy míg a másik három csapat bármelyike kieshet, de tovább is juthat, mi szinte hátradőlve focizhatunk a 18 órakor kezdődő mérkőzésen. A tét ettől függetlenül óriási.

Vezetjük az F csoportot

A magyar válogatott a harmadik csoportkör előtt 4 pontjával áll az F csoport élén, de a mai két mérkőzés eredményétől függően végezhetnek első, második és harmadik helyen is. És nagyon nem mindegy, hol végzünk, ugyanis csoportmásodikként az alsó ágon folytatjuk, ahová valamennyi korábbi világbajnok is került, mint a németek, a spanyolok, a franciák és az angolok. Utóbbit kéne megvernünk a legjobb nyolc közé jutásért.

Ugyanakkor az F csoport győzteseként Belgium, Svédország és extrém esetben a jelenleg utolsó helyen álló Írország ellen léphetnek pályára Szalai Ádámék a legjobb 16 között. Amennyiben pedig harmadikként zárjuk a csoportkört, a spanyolokat legyőző Horvátország lehet az ellenfél.

A magyar labdarúgó-válogatott 50 év után jutott tovább csoportjából nemzetközi tornán, Európa-bajnokságon pedig először értünk el ekkora bravúrt. A csoportból továbbjutás legutóbb 1966-ban, az angliai világbajnokságon sikerült a magyaroknak.

És akik már a legjobb 16 közé jutottak

  • A csoport: Franciaország (1.) és Svájc (2.)
  • B csoport: Wales (1.), Anglia (2.) és Szlovákia (3.)
  • C csoport: Németország (1.), Lengyelország (2.) és Észak-Írország (3.)
  • D csoport: Horvátország (1.), Spanyolország (2.)
  • E csoport: Olaszország (1.) …
  • F csoport: Magyarország (?) …

Így ünnepelte a magyar csapat a továbbjutást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top