Aktuális

Meg akarták ölni Donald Trumpot

Meg akarta ölni Donald Trumpot egy 19 éves fiatal férfi a Las Vegasban szombaton rendezett nagygyűlésen. A férfi egy szolgálatot teljesítő rendőr fegyverét akarta elvenni, hogy azzal lője le a republikánusok jelöltjét.

A mindössze 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn vádat emeltek az egyik nevadai szövetségi bíróságon. A férfit a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, saját bevallása szerint azért, hogy agyonlője Donald Trumpot.

Stanford azzal szólította meg a rendőrt a nagygyűlésen, hogy aláírást szeretne Trumptól kérni. Amikor a rendőr felé fordult, Stanford megragadta és megpróbálta elvenni szolgálati fegyverét. A támadót azonnal leteperték, és átadták a titkosszolgálat jelenlévő embereinek.

A férfi a hatóságoknak bevallotta, Kaliforniából érkezett Las Vegasba kifejezetten azért, hogy meggyilkolja Trumpot. A merényletet egy éve tervezte, ha szabadlábon lenne, újra megpróbálkozna a gyilkossággal. A férfiről letartóztatását követően az is kiderült, hogy brit állampolgár, brit jogosítvánnyal rendelkezik, és nagyjából másfél éve él az Egyesült Államokban.

Stanford előzetes meghallgatását július 5-én tartják. Ha bűnösnek találják magánterületen elkövetett erőszakos cselekmény vádjában, több mint tíz év börtönbüntetésre és 250 ezer dolláros (cca. 69 millió forintos) pénzbírság megfizetésére is ítélhetik.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban az ohiói Daytonában már meg akarták késelni a milliárdos üzletembert.

Elfogták a 19 éves brit férfit
Elfogták a 19 éves brit férfit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top