nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Cigány lány a legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

Cigány lány a legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

A történet úgy kezdődik, na meg úgy is végződik, mint a mesében: a karancslapujtői 7. osztályos Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond-verseny Kárpát-medencei döntőjét...
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Paulik Krisztina a felsősöknek rendezett helyesírási versenyen már ötödikes korában is indult, akkor az ötödik lett. Hatodikban megnyerte a versenyt, ahogy idén is. Most viszont már 100 százalékos eredménnyel. A Roma Sajtóközpont tájékoztatása szerint Betti, ahogyan az ismerősei becézik, azt mondta, hogy kicsit haragszik, amiért a megyei fordulón a 100-ból csak 99 pontot ért el. Ugyanis hosszú ű-vel írt egy szót, amit röviddel kellene.

Cigány lány a legjobb helyesíró a Kárpát-medencében

A lány felkészítő tanára Bartus Nóra, aki szerint nem volt még példa arra, hogy valaki Nógrád megyéből nyerjen ezen a versenyen. A tanár nagyon büszke Bettire, aki magyart és történelmet szeretne tanulni az ELTE-n, mivel ezek a kedvenc tantárgyai.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon