Aktuális

Elkezdődött a nyári szünet – ezekre érdemes figyelni

Tegnap volt az idei tanév utolsó napja. A diákok mától felhőtlenül élvezhetik a nyarat, ám néhány dologra fontos odafigyelnünk, hogy biztonságban legyenek.

 Tegnap a V betű is felkerült a táblára, hiszen ez volt az utolsó tanítási nap az iskolákban. Mától megkezdődött a diákok nagyjából 11 hétig tartó nyári szünete, itt a vakáció!

 A diákok természetesen nagyon örülnek, de sok szülőnek nehézséget okoz a nyári elhelyezésük, hiszen ők nem tudnak rájuk vigyázni és programokat biztosítani a számukra, mert dolgoznak. A legtöbben a nagyszülőkhöz vagy nyári táborokba küldik a gyerekeiket – tudósít az RTL Híradó.

Elkezdődött a nyári szünet - ezekre érdemes figyelni

Az NLCafé korábbi cikkei a nyári szünetről

Így lehet biztonságban a gyerek a nyári szünetben

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a nyári szünet alatt könnyebb elcsalni a gyerekeket. Így fontos, hogy részletes útmutatást kapjanak. Például arról, hogy mi van akkor, ha egy idegen azzal megy oda hozzájuk, hogy a szülők küldték, hogy magával vigye. Érdemes megbeszélni egy közös jelszót, amivel a gyerek ellenőrizheti, hogy az idegen igazat mond-e. Az interneten is elszaporodnak ilyenkor a zaklatások. Figyelmeztessük a gyerekeket, hogy mindig gyanús, ha valaki ismerkedni próbál és fotót kér róluk a neten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top