nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
34 holttestet találtak a Szaharában, 20 gyerek is szomjan halt

34 holttestet találtak a Szaharában, 20 gyerek is szomjan halt

Harmincnégy menekült, köztük húsz gyerek holttestére bukkantak a Szaharában a nigeri hatóságok. Szomjan haltak...
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A minisztérium közleménye szerint a menekülteket “valamikor június 6. és 12. között” sorsukra hagyták az embercsempészek. Eddig két holttestet azonosítottak, egy férfi és egy 26 éves nő maradványait.

A szomszédos Algériába tartó öt férfi, kilenc nő és húsz gyermek múlt héten a nigeri–algériai határon lévő Asszamaka határállomás közelében lelte halálát a Szaharában. A védelmi tárca szerint valószínűleg szomjan haltak.

 A minisztérium felhívta a menekültek figyelmét az őket fenyegető veszélyekre, amennyiben megpróbálnak átkelni az embercsempész-hálózatok által ellenőrzött sivatagi úton.

Az elmúlt években több ezren érkeztek Algériába Afrika belső területeiről, elsősorban a szomszédos Maliból és Nigerből. A Fekete-Afrikából induló menekültek számára az észak-afrikai ország vált az első számú célponttá, helyettesítve a 2011 óta belpolitikai káoszba süllyedt Líbiát.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon