Aktuális

Kiszabadulhat az ország legkegyetlenebb gyilkosa

Hamarosan eldől, szabadlábra kerülhet-e a Skála-gyilkosság egyik tettese, Bene László. A 66 éves férfi a hírhedt szegedi Csillag börtönben tölti büntetését.

Bene László, a Skála-gyilkosság egyik elkövetője feltételes szabadságra bocsátásának ügyét június 29-én tárgyalja a Szegedi Törvényszék. A 66 éves férfi 10 évig magánzárkában raboskodott – amit saját bevallása szerint imádott –, később átkerült egy tízfős cellába, ahol csupa gyilkossal együtt ült.

Rabolt, és ölt

Bene László társával, Donászi Aladárral 5 év alatt 40 millió forintot rabolt, és 4 embert ölt meg. Donászi korábban egy rendőrt is megölt, majd 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját. Benét a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.

A szegedi Csillag börtön:

Kész a jellemrajz

Márciusban a büntetés-végrehajtási bíró első fokon döntött a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról, amelynek időtartamát 10 évben határozta meg. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa  hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta, hogy a megismételt eljárásban szakértői véleményt szerezzenek be az elítélt személyiségszerkezetéről is, most ez a szakértői vizsgálat készült el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top