Aktuális

A többségnek bejött a vasárnapi nyitva tartás

Két hónappal azután, hogy feloldották a vasárnapi boltzárat, a dolgozók létszáma és a forgalom is nagyobb az üzletekben.

A vásárlói kutatások szerint az emberek elsöprő többsége örömmel fogadta a vasárnapi nyitva tartás lehetőségét, és többségük úgy tervezi, élni is fog a lehetőséggel, hogy erre a napra időzítse a hét végi vásárlását – közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Tesco.

A többségnek bejött a vasárnapi nyitva tartás

Egy másik áruházlánc a lapnak úgy nyilatkozott: a vásárlók visszaszivárgása elindult, és a dolgozói létszámot is elkezdték növelni.

Pontos adatok leméréséhez a vasárnapi boltzár áprilisi eltörlése óta eltelt idő kevés volt ugyan, ám az már látszik, hogy a többségnek bejött a vasárnapi nyitva tartás.

A többségnek bejött a vasárnapi nyitva tartás

Az újság felhívta a figyelmet arra is, hogy a legtöbb vitát a vasárnapi bérpótlék kérdése jelenti, ugyanis a vasárnapi boltzár eltörlésével együtt az addigi 100 százalékos bérpótlékot is elvették azoktól, akik azon az öt vasárnapon dolgoztak, amikor a törvény értelmében mégis nyitva lehettek az üzletek. A témában áprilisban tüntetés volt, három hete pedig egyeztetés, ám a megegyezés valószínűleg már nem születik meg a nyári szünet előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top