Aktuális

Már megint a ruhái miatt támadják Hillary Clintont

Az amerikai demokrata párt elnökjelöltjének – az USA történetének első női elnökjelöltjéről van szó – korábban is támadták az öltözködését. Ezúttal egy túl drágának ítélt ruha vívta ki az internetezők haragját.

Clintont már korábban is sokat kritizálták öltözködése miatt, különösen akkor, amikor az első Obama-kormány külügyminisztereként gyakran jelent meg a nyilvánosság előtt nadrágkosztümben. Most azonban egy áprilisi előválasztási eseményen viselt ruhája okozott gondot pár embernek, akik úgy látszik, képtelenek leszakadni arról, hogy egy női jelöltet a ruházatával azonosítsanak.

Az internetezők haragját ugyanis az vívta ki, hogy Hillary Clinton egy 12 000 dollárba (mintegy 3,3 millió forint) kerülő Giorgio Armani ruhában lépett közönsége elé.

A szóban forgó Armani ruha
A szóban forgó Armani ruha

“A nők esetében állandóan szóba kerül, hogy mit hordanak, akár a Kohl’s-nál, akár a Bergdorf Goodmannél szerzik be a ruháikat – mondta a Mashable-nek nyilatkozva Lauren Rothman washingtoni stylist. Szerintem olyan ruhát választott, ami illik az általa betölteni kívánt pozícióhoz, ugyanakkor diszkrét is. Jól csinálja.”

A szóban forgó ruha egyébként nem 12.000 dollárba kerül, mivel a gyártó cég azóta leárazta 7497 dollárra. Ez még mindig több mint kétmillió forint, de ez most lényegtelen. Ugyanis a probléma nem azzal van, hogy mennyibe kerül Hillary Clinton ruhája, hanem azzal, hogy a női politikusokat – sőt, olyan nőket, akik nem is politikusok, hanem például csak politikushoz mentek feleségül – előszeretettel bírál a nyilvánosság a ruházatukért. Így járt Sarah Palin is, amikor 2008-ban John McCain alelnök-jelöltjeként kampányolt, de rendszeresen megkapta a magáét Michelle Obama is, például amikor 2016-ban merészelt egy ujjatlan Narciso Rodriguez ruhában megjelenni a State of the Union beszéden.

A New York Post című lapban nemrég megjelent cikk is kitér az ominózus ruhára, emellett felsorolja Clinton korábbi divatbűneit is, amikor stílusát slamposnak és matrónásnak nevezte. Mindeközben pedig rúgtak bele egyet a mostani választása miatt is, ez utóbbit főleg az ára miatt támadták, illetve azért, mert Clinton ezt a ruhát viselve a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásáról is beszélt.

Érdekes módon azonban egyetlen sajtótermék sem emlékezett meg róla, hogy a férfi politikusok ruházata milyen, és mennyibe kerül. Ne is menjünk túl messzire, vegyük Clinton republikánus ellenfelét, Donald Trumpot, aki a Brioni öltönyöket részesíti előnyben. Egy ilyen ruhadarab ára úgy 4000-5000 dollárnál indul, nem számítva az ilyen minőségű öltönyökhöz kijáró úri szabók költségeit.

“Nagyon várom már, hogy a média végre arról beszéljen, hogy Hillary Clinton megfizethető Anne Klein kosztümöket hord tette hozzá Rothman.   Igaz, az valószínűleg senkit sem érdekelne.”

További cikkek Hillary Clintonról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top