Aktuális

Lesz, aki rosszul jár az új cafeteria-rendszerrel

Az öngondoskodás egy formáját elsorvasztják, és csökkent a béren kívül adható készpénzjuttatás összege is. De az adómentes juttatások köre bővül.

Miután a parlament megszavazta az új cafeteria-szabályokat, az Origó szakértőket kérdezett meg arról, lesznek-e buktatói az új rendszernek

A legkedvezőtlenebb változás az önkéntes pénztári befizetések kiemelése a béren kívüli juttatások rendszeréből, de annak sem lesz jó az új cafeteria-rendszer, aki eddig egyszerre vett igénybe Erzsébet-utalványt és helyi közlekedésre jogosító bérletet, összesen éves szinten akár több mint 200 ezer forint értékben. Jövőre ugyanis már csak 100 ezer forint készpénzjuttatásra számíthat, és ebből kell az eddigi bérlet- és Erzsébet-utalványból fedezett beszerzéseit finanszíroznia.

Ugyanakkor a gyakran használt adómentes juttatások köre megmarad, sőt bővül 2017-re. A kulturális belépő, a sportrendezvény-belépő, a lakáshitel-támogatás, a bölcsődei támogatás kis módosítással 2017-ben is továbbra is használható lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top