Aktuális

Meghalt a szeptember 11-i terrortámadás utolsó négylábú hőse

A hős Bretagne egészen élete végéig dolgozott. Amikor mentőkutyának már öreg volt, gyerekeknek segített olvasni tanulni.

Június 6-án, 16 éves korában el kellett altatni Bretagne-t, az utolsó kutyát, aki még életben volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után a romok között túlélők után kutató mintegy 300 mentő- és keresőkutya közül.

A golden retriever az elmúlt hetekben veseelégtelenségben szenvedett, láthatóan elkezdett lelassulni, és egyre kevesebbet evett. Tulajdonosa, Denise Corliss belátta, hogy itt az ideje elengedni Bretagne-t.

Meghalt a szeptember 11-i terrortámadás utolsó négylábú hőse

Bretagne és Corliss 2001. szeptemberében két héten át, napi 12 órákat dolgoztak egyfolytában a World Trade Center romjai között, hátha sikerül akár egyetlen túlélőt is találniuk. Bretagne azonban nem csupán kereső, de egyfajta terápiás kutya is volt azokban a napokban, hiszen kedvességével képes volt oldani a stresszt, enyhíteni a romokon dolgozók lelki terheit.

A kutya és gazdája később hurrikánok és más katasztrófák helyszínein is szolgálatot teljesítettek. “Nyugdíjas” éveiben Bretagne olvasási nehézségekkel küzdő gyerekeknek segített.

Hétfő délután könnyes szemű tűzoltók és mentési dolgozók álltak sorfalat, amikor Bretagne a gazdájával besétált az állatorvosi rendelőbe, ahol elaltatták. Holttestét amerikai zászlóval takarták le. A testet a terrortámadás mentőkutyáival kapcsolatos kutatás keretében felboncolják majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top