Aktuális

Babos Tímea is kijutott a riói olimpiára

A Vénus Williamset legyőző Babos Tímea is pályára léphet Rióban. Az olimpiai kvótát szerző kiváló teniszezőnő 2012-ben már szerepelhetett a londoni olimpián, ahol a második fordulóban a németek kiválósága, Angelique Kerber búcsúztatta a játékoktól. Idén még tovább juthat.

A jelenlegi legsikeresebb magyar teniszezőnő, Babos Tímea a 45. a legfrissebb világranglistán, így riói olimpiai részvételre valójában már korábban számítani lehetett. Egyéniben ugyanis a ranglista első 56 legjobbja vehet részt.

A májusban Venus Williamset legyőző, 23 éves Babos Tímea második olimpiájára készülhet. Londonban a második fordulóban a német Angelique Kerber 6:1, 6:1-gyel búcsúztatta. Kerben nem mellesleg megnyerte az idei Australian Opent.

Babos Tímea honlapján a kvótaszerzést firtató kérdésre azt válaszolta, hogy: “Nyilván nagyon örülök és boldog vagyok! Az év elején nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén be tudok kerülni, nem kell majd küzdenem az utolsó pillanatokban is, hogy top50-es játékosként kint lehetek a riói olimpián. London is hatalmas élmény volt! Főleg, hogy ott lehettem a megnyitó ünnepségen, az első sorban vonulhattam. Ott lehettem az olimpiai faluban, és megismerkedhettem, és találkozhattam a többi sportolóval. Ez egy nagyon jó dolog, hiszen a tenisz egyfajta magányos sportnak számít. Tényleg örülök, hogy Rióban is ott lehetek!”

Rióig ugyanakkor még jó néhány verseny vár a női vébé első magyar indulójára, melyek egyúttal tökéletes felkészüli lehetőséget is teremtenek számára. Hajrá, Timi, érted is szorítunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top