Aktuális

Szabadon költekezhetünk, jön a készpénzes cafeteria

Az Erzsébet utalvány 2017-től megszűnik. Az új rendszer az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint előnyösebb lesz a jelenleginél.

Az Erzsébet utalványt havi nyolcezer forintig adhatja jelenleg a munkaadó a kedvezményes közteherfizetés mellett. A 2017-től érkező 100 ezer forintos készpénz keretösszeg az Erzsébet-utalvány éves 96 ezer forintos felső határának felel meg. A készpénzes cafeteriában részesülők szabadon költhetik el majd ezt az összeget. Az étkezési utalványok piaca jelenleg 10 milliárdos költséget jelent a munkaadóknak, beváltóhelyeknek. Ezek a költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.

150 milliárd forint értékben bocsátottak ki, és 141 milliárd forint értékben váltottak be Erzsébet utalványt 2014-ben, míg 2015-ben a két szám 155, illetve 143 milliárd forint volt. Az elfogadóhelyek száma jelenleg 59 ezer a Napi.hu értesülései szerint.

Hogy a készpénzes cafeteria mit hoz, nem tudhatjuk előre. Az viszont biztos, hogy mi valami ilyesmit szeretnénk:

Szabadon költekezhetünk, jön a készpénzes cafetéria

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top