Aktuális

Nagy mellű nőknek nincsen rákszűrés

Pécs egyik rendelőjében március vége óta rákszűrés nélkül küldik haza a "túl nagy" mellbőségű nőket, mivel elromlott a mammográfiás készülék.

Egy nő még januárban kapott időpontot májusra Pécs egyik rendelőjébe mammográfiás vizsgálatra. Ott viszont kiderült, hogy a mammográf egyik röntgencsövének hibája miatt a rákszűrés nem végezhető el rajta – írja a Dunántúli Napló.

Nagymellű nőknek nincsen rákszűrés

“Hiába mentem mammográfiára a minap a Lánc utcai rendelőintézetbe, rám néztek, és hazaküldtek. (…) A helyszínen közölték: a gép meghibásodása miatt bizonyos mellméret fölött a vizsgálatot nem tudják elvégezni. Két megoldást javasoltak: vagy kérjek másik időpontot az egyetem klinikáján, vagy adjam meg a telefonszámom, és amint megjavult a gép, keresni fognak. A csapból is az folyik, mennyire fontosak a szűrővizsgálatok. Én megpróbáltam, csalódás és felháborodás lett a vége” – írta levelében a pécsi nő.

A pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények vezetője szerint az Lánc utcai intézmény fő készülékének röntgencsöve még március végén hibásodott meg. A több millió forintos alkatrész beszerzése folyamatban van, a gép javítása két héten belül várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top