Aktuális

Aranycsillaggal jutalmazták Brüsszelben a Gyulai szalámit

Két aranycsillaggal jutalmazta a Gyulai szalámit a világ vezető tesztelő szervezete, a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet.

Mint ismert, a Gyulai kolbász tavaly szintén 2 aranycsillagot kapott, és ebben az évben a Gyulai szalámit ugyanezzel az elismeréssel értékelték a vaktesztet használó, így teljesen elfogulatlan szakemberek. A bírák a 15 legnevesebb, legmagasabb presztízsű európai kulináris és sommelier szervezetből kerülnek ki, többek között francia, görög, spanyol, svéd szakmai körökből.

Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója az elismeréssel kapcsolatos sajtótájékoztatón elmondta, bíznak abban, hogy a díj segíti nyugat-európai exportpiacaik bővülését is. A szervezet logóját jól ismerik és számon tartják a kontinensen, hiszen az minőségi garanciát jelent. Ennek megfelelően a Gyulai szalámi csomagolására is rákerül majd a logó, illetve a 2 aranycsillag.

A minősítés egyrészt motiváció a vásárlók felé, hogy egy európai szinten is elismert cég termékeiből választhatnak, másrészt inspiráció a dolgozók irányába, hogy munkájukat a legmagasabb szinten is sokra tartják – ecsetelte dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere.

A kiíráson mindössze öt magyar cég hat termékkel érdemelt ki aranycsillagot az 1290 díjazott termék közül – tudta meg a beol.hu.

Aranycsillaggal jutalmazták Brüsszelben a Gyulai szalámit

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top