Aktuális

Nem találják a nőt, akit egy krokodil rángatott el

Két barátnő fürdött együtt éjszaka egy északkelet-ausztráliai nemzeti parkban. Rossz vége lett.

Derékig ment csak be a tengerbe az a 46 éves nő, akit egy évvel idősebb barátnője mellől rántott el a krokodil. A barátnőnek csak horzsolásos sérülései keletkeztek, de sokkot kapott, miután társát magával vitte a mélybe a hüllő.

Az eset az UNESCO világörökségi listáján szereplő queenslandi Daintree Nemzeti Parkban történt. Az elragadott nő után kutatást indítottak a hatóságok, de egyelőre nem találtak a nyomára. 
    
Egy rendőrtiszt szerint a két nő valószínűleg nem ismerte a területet, nem tudta, hogy krokodilok élőhelye. Ennél durvábban fogalmazott Warren Entsch, Queensland egyik parlamenti képviselője, aki szerint a balesetnek az “emberi ostobaság” az oka, mert a parkban mindenütt táblák figyelmeztetnek a krokodilveszélyre, és senki nem megy oda éjszaka fürödni.
    
Hasonló balesetek történtek már korábban is ebben a parkban. Ausztrália északi részén 100-200 ezer krokodil él, és 1971 óta védett állatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top