Aktuális

Csak napi 4 tanóra lenne az alsó tagozatban

A diákok terhelését szeretnék csökkenteni azzal, hogy az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiban csak a készségtárgyakat oktatnák, s napi négy órában tanulnának. A Nemzeti Alaptanterv tervezett módosítása ugyanakkor 2017 vége előtt nem várható.

A Nemzeti Alaptanterv tervezett módosítását, az optimális óraszámok és tananyagmennyiségek átvizsgálását nem lehet egyik napról a másikra átalakítani, de Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke úgy gondolja, 2017 végére megszülethet a döntés az alsó tagozatos diákok napi 4 órában történő oktatásáról, ezzel végre csökkenhetnek a diákok terhei.

Az átmeneti időszak sem lesz várhatóan problémamentes, ugyanakkor előrelépést jelentene, ha az Oktatáskutató és -fejlesztő Intézet javaslata alapján már a következő tanév kezdetére átcsoportosítanák az óraszámokat a felsőbb osztályokban is. Az így felszabadult tanítási időt az általános iskolák saját hatáskörben oszthatnák el – tudta meg a Magyar Idők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top