Aktuális

Évekig dolgozott hamis diplomával az önkormányzatnál

Hamis diplomával és alapfokú nyelvvizsgával dolgozott 12 éven át önkormányzati munkakörében Csongrádon egy férfi. A csaló munkavállaló a bizonyítványokat a magasabb fizetés reményében pénzért vásárolta.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatásában elmondta, a férfit jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a csaló munkavállaló több mint 15 éve dolgozott a csongrádi polgármesteri hivatalnál, majd 2013-tól a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál vállalt munkát.

A férfi önkormányzati munkakörét középfokú végzettségével is betölthette. Ugyanakkor kevesellte fizetését, ezért  2004 májusában az egyik budapesti főiskola nevével kiállított diplomát és alapfokú angol nyelvvizsga-bizonyítványt mutatott be munkáltatójának a magasabb bér reményében. A törvény szerint megillető, diplomás munkabért megkapta, pedig valójában soha nem végezte el a főiskolát, és még a nyelvvizsgát sem tette le. A hamis bizonyítványokat 2004-ben Budapesten ismeretlen személytől vásárolta.

A csalással vádolt férfi a csongrádi önkormányzatot az elmúlt évek alatt közel 8 millió forinttal károsította meg, és későbbi munkáltatójának, a Csongrád Megyei Kormányhivatalnak is 2,8 millió forintos kárt okozott. Ügyében a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség május 23-án, hétfőn vádat emelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top