Aktuális

Nagyon ráfázhatnak az angliai magyarok

Úgy vélik, hogy aki rendesen dolgozik, az megtarthatja a munkáját, de közel sem biztos, hogy ez ilyen egyszerű, ha június 23-án úgy döntenek a britek, hogy kilépnek az Európai Unióból.

Tudjuk, hogy 2015-ben rengetegen hagyták el az országot, és azt is tudjuk, hogy a brit szigeten közel 300 ezer magyar él. Alig egy hónap van hátra az európai uniós tagságról szóló brit népszavazásig, és ha a szigetország kilép a közösségből, az sorsfordító lehet minden kinti magyar számára.

A kintiek azonban úgy tűnik, nem tartanak a végeredménytől. Úgy vélik, hogy aki tisztességesen dolgozik, be van jelentve és fizeti az adót, azt nem fogják kitoloncolni. A Blikk több kint élő magyart is megszólaltatott, ők akár vállalkozók, akár szimpla munkavállalók, mind így gondolkodnak.

Kiszely Zoltán politológus szerint a szigetországnak legalább annyira érdeke az uniós állampolgárok munkavállalása, mint fordítva: “Nyugat-Európában folyamatos és nagy a szakemberhiány. A brit kormány azonban csak a »hasznos«, szerződéssel rendelkező, vagy hat hónapon belül munkát találó embereket várja. A többiekre valóban zord idők jönnek” – magyarázta a szakember. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top