Aktuális

A cafeteria egy részét fizetésként kaphatjuk

2017. január 1-től sokan kápéban kaphatják a cafeteria egy részét. A változás egyelőre csak a közszférában dolgozókat érintheti.

A hazai cafeteria rendszerének jövő évi tervezése tulajdonképpen állandó változóként szerepel a hírekben. Eddig az alábbi, kiemelten fontos dolgokról volt szó:

Az újabb tervekről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt egy tanácskozáson, ahol az is kiderült, hogy a változások csak a közszférában dolgozókat érintenék. A történet rém egyszerű: a juttatások egy részét készpénzként kapná a dolgozó.

Na jó, de ennek mi értelme?

A Top Cafeteria Kft. ügyvezetője, Király Ágnes.a Blikknek elmondta, hogy a közszférában dolgozók eseté­ben a cafeteria mértéke 200 ezer forint körüli volt. Eddig egy nagyobb listából válogathattak az érintettek, hogy a béren kívüli juttatást mire költenék, ezután azonban jóval szűkebb lehetőségek állnak majd rendelkezéseikre. Kiesik a rendszerből az Erzsébet-utalvány, a helyi bérlet, az iskolakezdési támogatás, valamint például az egészségpénztár. Király hozzátette, hogy nem tudja, a tervezett változtatásnak mi lehet az értelme, szerinte a szakértők is sötétben tapogatóznak, és csak arra tud gondolni, hogy ezzel a lépéssel az adminisztrációt egyszerűsítenék.

Később a magánszférára is kiterjesztenék

A tanácskozáson szóba került , hogy az egyelőre közszférára tervezett változtatásokat a magánszférára is kiterjesztenék, melyben nem ritka, hogy jóval nagyobb az éves béren kívüli juttatás mértéke, egyes esetekben akár az évi egymillió forintot is elérheti.

A SZÉP kártyát és az Erzsébet utalványt februárban kaszálta el az Európai Unió.

(via Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top