Aktuális

Megismétlődött a szilveszteri, nők elleni erőszakoskodás Németországban

A német közszolgálati média szerint a szilveszterkor elkövetett csoportos szexuális zaklatásokhoz és rablásokhoz hasonló esetek történtek hétvégén Berlinben a kultúrák karneválján.

A beszámoló szerint eddig három nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, a rendőrség pedig arra kéri az esetleges további sértetteket, hogy jelentkezzenek.

Az első eset szombaton történt, a két áldozatot egy nagyobb csoport férfi körülvette és molesztálni kezdte, egyiküktől elvették a mobiltelefonját. Mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, a csoport feloszlott, de három feltételezett elkövetőt – két török származású férfit és egy hontalan menekültet – sikerült elfogni, az áldozat pedig visszakapta mobiltelefonját. A másik eset pénteken történt, a 16 éves áldozatot egy csoport férfi körbevette és zaklatta. A lány megpróbált kiszabadulni támadói gyűrűjéből, de nem sikerült, csak akkor, amikor egy férfi a segítségére sietett és megfenyegette a támadókat, hogy kihívja a rendőrséget.

Még több zaklatás?

A Bild hétfőn azt írta, hogy szemtanúk szerint további csoportos szexuális zaklatások, rablások is történhettek a karneválon, melyen a berlini rendőrség szerint nagyjából 650 ezer ember vett részt. Azt is hozzátették, hogy a rendezvény viszonylag békés volt, nagyobb rendbontás nem történt, és megjegyezték, hogy a szilveszteri kölni támadásokhoz hasonló esetek tömegrendezvények nélkül is előfordulnak, mivel számuk emelkedik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top