nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Nehezen boldogulnak a hétéveseknek szóló matekpéldával a szülők – te meg tudod oldani?

Nehezen boldogulnak a hétéveseknek szóló matekpéldával a szülők – te meg tudod oldani?

A második osztályosoknak szánt matekfeladat a szülőknek is nem kevés fejtörést okozott – az ügy vége pedig általános felháborodás lett.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Rég volt már az iskola, de azért szülőként is úgy gondoljuk, még átmennénk a vizsgákon. Legalábbis az általános iskolaikon. Na jó, felső tagozatig tuti eljutnánk! Vagy mégsem?

Az angol általános iskolák második osztályos, azaz 6-7 éves gyerekek szülei szinte egytől egyig kiakadtak ezen a matekpéldán, amit a kicsiknek adtak fel. A megoldása nem kevés fejtörést okozott van, aki szerint ez egy algebrapélda, amit egyáltalán nem 6-7 éveseknek kellene feladni. Íme:

Néhány ember volt a vonaton. 19-en leszálltak az első megállónál. 17-en felszálltak a második megállónál. 63 ember maradt a vonaton. Mennyi ember volt eredetileg rajta?

Egy anyuka posztolta a Twitterre a példát, és igazi lavinát indított el. Sokan reagáltak úgy, hogy irreális nyomás nehezedik a kisgyerekekre az ilyen feladatok miatt. Ugyanakkor maradt olyan is, aki az ellenkező oldalon állt: szerinte az a nevetséges, mekkora ügyet csináltak ebből a feladványból.

Ja, a megoldás: X -19 +17 = 63. X= 65.

Forrás: Today

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon