Aktuális

Álláshirdetésben keresnek új osztrák kancellárt

Ezt is megértük: álláshirdetésben keresik az osztrák kancellárt a lemondott Werner Faymann helyére. A hirdetés szövegezése szerint minél előbb és teljes munkaidőre keresik az utódot. Mi a pontos igazság? Részletek a cikkben.

Werner Faymann osztrák kancellár előző napi lemondását követően szinte azonnal felkerült az álláshirdetés a karriere.at osztrák állásportálra. A hirdetésben a lehető legkorábbi kezdéssel, teljes munkaidős foglalkoztatásban, havi 21 715 eurós bruttó fizetéssel szövetségi kancellárt keresnek.

A szatirikus és egyébként rendkívül szellemes álláshirdetésben természetesen nem hivatalosan meghirdetett pályázati kiírást tettek közzé, mindenesetre megtudhatjuk a hirdető “ügyfélről”, hogy az egy “közepes méretű európai ország”. A feladat pedig ez: “szövetségi kancellárként a sikeres pályázó átveszi a szövetségi kabinet vezetését és felelősséget vállal a végeredményért. Izgalmas és változatos tevékenységi kör várja” – áll a szövegben.

A kiírás szerint a politikai tapasztalat előnyt jelent, de nem feltétele a sikeres pályázatnak. Az viszont igen, hogy a jelölt a legjobb oldalát mutassa a sajtó és a televízió előtt, hogy a büféasztaloknál csillogtassa kiváló kapcsolatépítési képességeit, hogy késznek mutatkozzon a túlórákra, és ne riadjon vissza az interjúkon felbukkanó, kemény kérdésektől sem.

A hirdetés a kancellári munkával járó előnyökre is kitér. A sikeres pályázó irodához jut a bécsi belváros szívében, olyan izgalmas “vállalati rendezvényeken” vehet részt, mint az osztrák “májusfa-állítás, borfesztiválok vagy útkereszteződés-átadó”, sőt “étkezési jegyekhez is juthat a szövetségi kancellária menzáján”.

Werner Faymann hétfőn váratlanul jelentette be, lemond szövetségi kancellári és az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) pártelnöki tisztségéről, így ideiglenesen Reinhold Mitterlehner alkancellár váltotta a kormányfői székben, míg az SPÖ pártelnöki tisztét szintén ideiglenesen Michael Häupl bécsi polgármester vette át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top