Aktuális

Életét kockáztatja, hogy megmentse a mészárszéktől a kutyákat

Ázsia-szerte évente 30 millió kutyát mészárolnak le, és húsukat aztán jó pénzért eladják. Egy amerikai férfi azért harcol, hogy minél több kutyát megmenthessen a fazéktól.

 A kutyahúsiparban a mai napig számos ázsiai ország részt vesz: többek között Kína, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Dél-Korea és Indonézia is. Az egész régióban évente 30 millió kutyust kínoznak és ölnek meg, hogy a húsukat a piacokon értékesítsék – ebből 10 milliót csak Kínában. Egy amerikai vállalkozó, Marc Ching, arra tett fel az életét, hogy véget vessen ennek a barbarizmusnak.

Az életét kockáztatja a bátor férfi, hogy megmentse a mészárszéktől a kutyákat

 Chingnek Los Angelesben két, szintén kutyákkal foglalkozó üzlete van: az egyik egy étterem, ahol egészséges ételeket kínálnak négylábúaknak, a másik pedig egy menedékhely, ahová az L. A. környéki bántalmazott vagy elhagyott kutyák kerülnek. De a férfi nem elégszik meg azzal, hogy maga körül segítsen a bajba jutott kutyákon – egészen Ázsiáig megy, hogy megmentse a halálra ítélt állatokat.

 Ching módszere, hogy az ázsiai mészárszékeken olyan amerikai vállalkozónak adja ki magát, aki az Egyesült Államokba akar kutyahúst importálni. Így beláthat a vágóhidak működésébe, és azt hazudja, hogy majd inkább Amerikában fejezi be a procedúrát. Természetesen hazaérve épp az ellenkezőjét teszi: meggyógyítja és gondját viseli a kutyáknak.

A történet azonban nem ilyen egyszerű: mivel egy megkérdőjelezhető hiedelem szerint a kutyák húsa finomabb, ha haláluk előtt brutálisan megkínozzák őket, ezért számos mészárszéken így is tesznek. Ching azt meséli, volt, hogy nem bírta nézni, ahogy a kutyákat felakasztják, élve megcsonkítják vagy megégetik őket, és szabályosan nekiment a gyilkosoknak – akik aztán őt is megverték. 

Bármilyen nehéz is a misszió – testileg-lelkileg egyaránt –, amit Ching vállalt, azt mondja, nem adja fel. Eddig 300 kutyán segített, és folytatja a küldetését.

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top