Aktuális

Négy évet kapott a “savas támadó” gyerekorvos

Első fokon négy év börtönre ítélték azt a gyerekorvos-kórházigazgatót, aki a vád szerint lúggal öntötte le volt szeretőjét három évvel ezelőtt.

A büntetés idejébe beszámítják a “savas támadó” előzetesben töltött négy hónapját is. A Fővárosi Törvényszék ítélete az orvost eltiltotta hivatása gyakorlásától is.

A vád szerint a férfi saját lakásában kábító injekcióval tette harcképtelenné volt szeretőjét, majd levetkőztetve lúgot locsolt a nő nemi szervére. Az áldozatot végül egy szőnyegbe csavarta és távozott. Az órákkal később megtalált áldozat azóta hat műtéten esett át, de komoly fájdalmai mellett életminősége is rendkívüli mértékben leromlott, folyamatos kezelésre szorul.

Az életveszélyes égési sérülést okozó támadással B. Krisztiánt, az áldozat gyerekkori ismerősét gyanúsították meg, ám négy hónap előzetes után megszüntették ellene a nyomozást, a Fővárosi Főügyészség szerint elegendő bizonyíték híján. A gyanúsított a volt eü-miniszter Mikola István rokona, ami többek szerint közrejátszott az akkori döntésben.

Az áldozat ügyvédje panasszal élt a nyomozás megszüntetése ellen – végül megvádolták B. Krisztiánt a bűncselekménnyel. A tárgyaláson az is kiderült, hogy a másfél évig tartó kapcsolat végeztével a férfi zaklatta a későbbi áldozatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top