Aktuális

Ez történik ma (a matekérettségi mellett) 

Budapesten kedd reggel 05:26-kor kél a Nap és 19:55-kor nyugszik. Napközben pedig egy fincsi matekérettségi mellett ezekre számíthatunk:

2016. 05. 3.

Mai mottónk:

– És miért nem indulsz el?
– Csak. Mert az ember beszari. Könnyű elhatározni, de nehéz rászánni magad.

Dmitrij Glukovszkij

Ez történik ma (a matek érettségi mellett) 

Névnap:

Május 3-a Irma, Tímea, Horác és Maura napja.

Ma született:

Ezen a napon született Niccoló Macchiavelli hivatásos cselszövő, az FTC sportklub, James Brown, a blues királya, Gór Nagy Mária színésznő és Hajós András megmondóember.

Időjárás:

Kedden a rövid napos időszakok mellett sok lesz a felhő, elszórt záporok alakulnak ki. Erősebb felhősödés a Dunántúl keleti részén, a Duna vonalában, valamint Nógrádban valószínű. A felsorolt területeken sokfelé lesz csapadék, lokálisan akár felhőszakadás is. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön sokfelé megélénkül, az északi szél a Nyugat-Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 16 és 21 fok között valószínű. A tartósan borult, csapadékos helyeken ennél kissé hűvösebb is lehet. 

Budapesti közlekedés:

Kedden Budapesten ne üljön autóba, akinek kedves az idegrendszere, mert délután kettő és hat óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Kossuth Lajos utca-Erzsébet híd-Szent Gellért rakpart-Szabadság híd-Vámház körút-Kálvin tér-Múzeum körút-Károly körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalat.

Ugyanekkor a Hősök tere-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Lánchíd-Fő utca-budai felső rakpart-Bem József tér-Margit híd-Szent István körút-Nyugati tér-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon is zárások lesznek.

Délután fél háromtól ötig lezárják a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját

Sebességmérés Budapesten:

Kedden reggel és délelőtt errefelé jár a traffipax a fővárosban:

09.00-12.00 VII. Dózsa György út

08.30-11.30 VIII. Vajda Péter utca

K 01.00-02.30 X. Gyógyszergyári u.

07.00-08.00 X. Keresztúri u

08.30-10.00 X. Vaspálya u.

08.00-10.00 XII. Istenhegyi út

09.00-12.00 XV. Vasutastelep utca

08.30-10.30 XVIII. Nefelejcs utca

07.45-10.45 II. Máriaremetei út

08.00-10.30 IV. Baross u 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top