Aktuális

240 ezer forinttal nőhetnek a bérek jövőre

A kormány már foglalkozik vele, de még nem született pontos döntés az új cafeteria-rendszerről. Valószínű, hogy jövőre havi 20 ezer forint adható járulékmentesen.

Az Európai Bizottság februárban elkaszálta a Szép-kártyát és az Erzsébet-utalványt, április közepén pedig arról szóltak a hírek, hogy havi 20 ezer forint lehet a cafeteria havi felső értékhatára.

Ezt megerősíteni látszik Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, noha az új rendszerről még nem született döntés. A kiszivárgott hírek szerint a cafeteriát úgy váltaná fel a “kettős bérrendszer”, hogy 20 ezer forintig lehetősége volna a munkáltatóknak járulékmentesen bért adni. Ezen kívül valószínűleg megmaradna a SZÉP Kártya rendszere miután az jelentősen hozzájárul a belföldi turizmushoz. Kérdés azonban, hogy mi lesz a többi cafeteria-elemmel, így például az utazás támogatásával, az egészség- és a magánpénztárakkal, a kulturális- és sporteseményekre szóló belépőkkel vagy a lakáshitelek támogatásával.

(via Faktor, Világgazdaság)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top