Aktuális

Béremelést kapnak az egészségügyi dolgozók

Már az idén magasabb munkabért kaphatnak az egészségügyi dolgozók. Az ágazatba hatalmas mennyiségű pluszpénz kerül, amelynek elosztását már tárgyalja a felekkel a minisztérium.

Az idén elkezdődik az egészségügyben a béremelés, amelyre a kormány pénzügyileg készen áll – ezt Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban. Az államtitkár azt is kiemelte, az egészségügyi szakmával közös megállapodás alapján rendeznék idén a béremelést. Az országgyűlés költségvetési vitája május 10-én indul, ezért úgy tervezik, a megállapodásokra addig mindenképpen sor kerülhet.

Ónodi-Szűcs Zoltán azt is elárulta, az egészségügyi ágazatba hatalmas összegű pluszpénz kerül, amelynek elosztásáról is most kell dönteni. “Adott egy összeg, melyet csak bérfejlesztésre költünk, ezen senki nem akar takarékoskodni” – fogalmazott az egészségügyért felelős államtitkár. Megemlítette, a legutóbbi egyeztetésen már felvetették az egységes béremelés, avagy a mindenki “érdemei szerint” részesüljön a béremelésből kérdését az egészségügy képviseletében megjelent tárgyalópartnereknek. Hamarosan tehát kiderülhet, megkaphatják-e az orvosok a százezer forintos béremelést, illetve mekkora mértékű emelésre számíthatnak az egészségügyi dolgozók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top