Aktuális

Több pénz járhat a korhatár alatt nyugdíjba menő nőknek

Korhatár alatti nyugdíjazás szempontjából a kormány mostani döntése szerint a nők jól járnak, mivel a nyugellátásra szánt keretösszeg növekszik jövőre.

Az összeg pontosan 195-ről 233 milliárdra nő. A 2017-es költségvetési javaslat Nyugdíjbiztosítási Alapra vonatkozó fejezetéből az is kiderült, hogy a nők korhatár alatti nyugellátása mellett a korhatár felettiek öregségi nyugdíjára szánt összeg is nagyobb a jövő évre tervezett büdzsében, ez 2473 milliárd forint helyett 2501 milliárd forint lesz.

Van, ami csökken

Csökken ugyanakkor a hozzátartozói nyugellátások összege: árvaellátásra az idei 34 milliárd forinttal szemben jövőre 31 milliárd forinttal kalkulál a kormány, míg az özvegyi nyugellátásra az idei 338 milliárd forinttal szemben 334 milliárd forintot szánnak.

(eddig MTI)

És akkor nyugdíjról még:

Azt azért ne felejtsük el, hogy arcpirítóan kevés az emelés a kisnyugdíjasok számára, és azt sem árt tudni, hogy a rugalmas nyugdíjazás megmenthetné a hazai nyugdíjrendszert.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top