Aktuális

Rendőr rabolt a rendőrségen

A horvát rendőrség pénteken letartóztatta bűnügyi főosztályának volt vezetőjét. A főrendőr maga rabolhatta ki irodáját, majd azt betörésnek tüntette fel.

Április elején betörő járt Zágráb rendőrkapitányságán, a betörés zsákmánya két kiló arany mellett 280 ezer euró (közel 88 millió forint) volt. A pénz és az arany pénzmosásból származott, azt a rendőrök foglalták le.

Rendőr rabolt a rendőrségen

Az ügy miatt lemondott Vlado Dominic országos rendőrfőkapitány mellett két további főrendőr és a zágrábi rendőr-főkapitány is. Zeljko Dolacot pedig, akinek irodai széféből eltűntek az értékek, felfüggesztették.

Vlaho Orepic belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a rendőrség bűncselekmény és hivatali visszaélés gyanújával letartóztatott egy rendőrségi tisztségviselőt, aki egyelőre az ügy egyetlen gyanúsítottja. A miniszter nem erősítette meg, de nem is cáfolta a médiának, hogy a rendőrség bűnügyi főosztályának felfüggesztett vezetőjéről van szó. A betörés részleteiről továbbra sem beszélt a tárcavezető. Mint mondta, az ügy folyamatban van, nem közölhet részleteket.
A Jutarnji List szerint a rendőrség pénteken reggel házkutatást tartott Zeljko Dolac lakásában, majd a férfit letartóztatták. A betörést követően a sajtó napokig arról cikkezett, hogy a rablást belső ember vagy belső segítséggel követte le valaki: a betörőnek ugyanis tudnia kellett, hol és mit keressen. Az épület sem kamerával, sem riasztóval nem volt felszerelve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top