Aktuális

A vasárnapi nyitva tartás miatt sem zárnak korábban a boltok

A vasárnapi boltzárral átalakultak a szokásaink és megszoktuk, hogy sok helyen akár késő este is vásárolhatunk. Ez továbbra is így marad.

A vasárnapi zárva tartás elrendelésekor több nagy bevásárlóközpont is úgy próbált kompenzálni, hogy meghosszabbította a pénteki és a szombati nyitvatartási idejét, így ezeken a napokon sok helyen akár este tízig lehetett vásárolni, és lehet továbbra is, ugyanis ez a lépés olyannyira bejött, hogy nem változtatnak rajta továbbra sem.

“A szórakoztató szolgáltatásokkal rendelkező bevásárlóközpontokat sújtotta leginkább a boltzár, mert vasárnap hagyományosan a második legforgalmasabb napja a hétnek” – mondta Kákosy Zsolt, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési üzletágának vezetője. A boltzár ellenére azonban mégis növekedést értek el, ugyanis pénteken és szombaton saját kapacitásaikon túl működtek.

A nagy bevásárlóközpontok a népszerűségre való tekintettel a vasárnapi teljes nyitva tartás mellett is megtartják a pénteki és a szombati meghosszabbított nyitva tartást. A kisebb bevásárlóközpontok azonban várhatóan vasárnaponként is csak rövidített nyitva tartással működnek majd – írja a hvg.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top