Aktuális

Brazílián át érkezhetnek a menekültek

Új utakat keresnek maguknak a Szíriából érkező menekültek. Kerülőutakon keresztül érkeznek Európába, hogy ne toloncolják ki őket azonnal.

Brazíliában tavaly több mint 7300 humanitárius vízumot állított ki, ezzel a menekülteknek joguk van menedékjogért folyamodni. A térségben több más ország, mint például Uruguay is ilyen gyakorlatot folytat, de a szírek kulturálisan annyira idegenek az ott élő néptől, hogy rövid időn belül el is hagyják az országot – írja a hirado.hu Horváth Dániel, a Migrációkutató Intézet kutatójának nyilatkozatára hivatkozva.

 A legutóbbi híradások szerint a kerülőút nagyjából annyiba kerül a menekülteknek, mint Törökországból Görögországba menni embercsempész segítségével. Ám sokkal biztonságosabb. Brazíliából elsőként egy Dél-Amerika északkeleti partvidékén fekvő francia fennhatóságú területre, Francia Guyanába mennek, itt pedig kivárják, hogy legális keretek között utazhassanak tovább francia területre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top