Aktuális

Vasárnapi nyitás: ezek a boltok lesznek nyitva ma

Több kereskedelmi lánc kinyitja áruházait már most vasárnap, miután pénteken kihirdették az ezt lehetővé tévő törvényt, de vannak köztük olyanok is, amelyek már korábban, a most hatályát vesztő törvény alapján tervezték az április 17-i nyitva tartást.

 Tesco

A Tesco április 17-én, vasárnap áruházai közül 147-et megnyit a vásárlók előtt, miután pénteken kihirdették és szombaton hatályba lép a vasárnapi boltzár feloldása, amely akár durva drágulást is hozhat. Az érintett áruházak vasárnap reggel 6 – bizonyos áruházak reggel 5 – és este 10 óra között várják a vásárlókat. Az áruházakban kizárólag azok a munkatársak dolgoznak majd, akik önként vállalták a vasárnapi munkavégzést.

Aldi

Az Aldi vasárnap kinyitja mind a 108 áruházát. Az Aldi üzletei április 17-től vasárnaponként 8 és 18 óra között lesznek nyitva.

Spar

A Spar fokozatosan vezeti be új nyitvatartási rendjét, így április 17-én csak a már korábban is betervezett 67 egység tart nyitva. Öt olyan Spar szupermarket várja majd a vásárlókat, amely a most hatályát vesztő törvény szerinti egy szabadon választható vasárnapi napot április 17-én kívánt felhasználni. Ezeken az áruházakon kívül az a 11 Spar üzlet és 51 Spar express koncepciójú OMV-shop tart nyitva, amelyek a vasárnapi boltzárra vonatkozó törvény hatálya alatt is folyamatosan nyitva lehettek.

Ezek a boltok lesznek nyitva ma

Auchan

Az Auchan 14 áruháza április 17-én, vasárnap reggel 8 és 20 óra között nyitva tart.

Lidl

A Lidl most vasárnap még nem nyitja ki az üzleteit.

Media Markt

Jövő vasárnap, tehát április 24-én már az ország összes Media Marktja nyitva lehet.

IKEA

Az IKEA most vasárnap még nem nyit ki.

Penny Market

A Penny Market valamennyi üzlete reggel 8-tól 18 óráig nyitva tart vasárnap. Ugyanakkor ezen a vasárnapon a munkavégzés kizárólag önkéntes alapon történik, amelyért a törvényi mértéknél lényegesen magasabb, 200 százalékos pótlékot fizetnek.

Ezek a boltok lesznek nyitva ma

Hervis

A Hervis sportszer- és sportruházati lánc 27 magyarországi üzletéből 5 fővárosi és 15 vidéki bolt már most vasárnap nyitva lesz, a többi Hervis áruház pedig jövő vasárnap csatlakozik a heti hét napos nyitva tartáshoz.

Plázák

Több bevásárlóközpont hivatalos honlapján jelezte, hogy egyes boltjaik már most vasárnap nyitva lesznek, így többek között a budapesti Árkád, a MOM Park, az Aréna Plaza, a Csillagvár és az Ázsia Center.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top