Aktuális

Így változna jövőre a cafeteria

Kedvezményes adózású bérkiegészítést kínálnának készpénzben összetett cafeteria javaslatukban a gazdasági érdekképviseletek. A Szép-kártya rendszere megmaradna.

A javaslatcsomagot már meg is kapta a kormány Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezetője szerint. Az indítványban az áll, hogy megmaradhatna a Szép-kártya, de megszűnne az, hogy a munkaadók kedvezményes adózási feltételek mellett adhassanak étkezési és ajándékutalványt –  írja a Magyar Idők nyomán a napi.hu.

 

 

Helyette azt támogatnák, hogy a vállalkozások alacsony közteherrel bizonyos összeget készpénzben, fizetésként juttathassanak a munkavállalóknak. Az Európai Unió bíróságának döntése nyomán jogsértő a magyar cafeteria-rendszer, ezért nem maradhat fenn. Viszont a Szép-kártya kifogásolt pontjai anélkül igazíthatók ki, hogy sérülne a lényege. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a hazai turizmus és vendéglátás sikere nem képzelhető el Szép-kártya nélkül az iparkamara vezetője szerint.

Az országban több mint négymillió ember dolgozik, a cafeteria azonban csak nagyjából 1,2 millió alkalmazottat illet meg. Most olyan rendszer kidolgozására tettek javaslatot, amely valamennyi munkavállalóra érvényes – írják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top