Aktuális

Bringautak ellen szervezkedik Tarlós

Budapest önkormányzata kedden elkezdte számba venni a kerékpárosokat. Tarlós állítja: nem készül kerékpárutak megszüntetésére.

A Bajcsy-Zsilinszky úton kedden számlálóbiztosok strigulázták a kerékpárúton tekerő bringásokat. Az I Bike Budapest mozgalom szerint a számlálás fontos lépés a kerékpárosok kitiltására a számukra megnyitott buszsávokról, így fontos vívmányok megszüntetése következhet be.

A kerékpáros-szervezet közzétett egy állítólagos főpolgármesteri utasítást is. Íme:

Bringautak ellen szervezkedik Tarlós

Az irat által tartalmazott teendők semmi jót nem ígérnek a Budapesten kerékpározók számára, az számos eddigi vívmányt nullázna le.

A legdurvább elképzelés talán a forgalommal párhuzamosan közlekedő kerékpárosok külön sávjának megszüntetése lenne, ami egyértelműen baleset-veszélyesebbé tenné a bringás forgalmat.

Az Index Tarlós István főpolgármestertől megkérdezte, valóban kerékpárutak megszüntetésére készül-e a főváros. Tarlós tagadta, hogy ilyen szándéka lenne, állítása szerint egyedül a kettősségeket szüntetné meg.

“Egy bicikliutat sem szünetetek meg. De azokon a helyeken, ahol ilyen közel vannak egymáshoz a bicikliutak, plusz a buszsáv is bicikliút, ott a buszsávban egyszerűen letöröljük a piktogramokat. Ez történik, semmi más” – idézte a lap Tarlóst.

Az I Bike Budapest mozgalom azért biztos, ami biztos alapon az április 23-án tartandó kerékpáros felvonulását ezek után ellendemonstrációként fogja hirdetni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top