Aktuális

Két hónap börtönt ér egy fegyveres rablás

Elítélték azt a férfit, aki hét év alatt közel ötven fegyveres rablást követett el. A kilenc év fegyház rablásonként alig több, mint két hónap börtönt jelent.

Első fokon kilenc év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék Cs. Richárdot, akinek 2007 és 2014 között összesen 47 fegyveres rablás száradt a lelkén.

Két hónap börtönt ér egy fegyveres rablás

A rabló hét éven keresztül átlagosan kéthavonta járt rabolni, összesen több tízmillió forintot szedve össze ilyen módon. Cs. Richárd végül úgy bukott le, hogy 2014 végén egy miskolci takarékszövetkezetben egy nő rablás közben lerántotta róla a símaszkot, így az arca látható lett a biztonsági kamera felvételén. Cs.-t néhány hét múlva, 2014 decemberében kapták el a rendőrök.

A középkorú nő elmondta, hogy amikor a takarékszövetkezetben dulakodni kezdett a símaszkos bankrablóval, az fegyverrel a nő mellé lőtt, majd az üvegvitrinbe lökte. A nő a tárgyaláson nem tudott magyarázatot adni arra, honnan volt bátorsága feltartóztatni egy fegyveres bankrablót.
Az ügyész szerint akár 22,5 év is kiszabható lett volna, de a férfi őszinte, feltáró vallomása enyhítette büntetését. A védő elmondta, hogy egy lottózóban a férfi azt mondta a pénz átadását megtagadó dolgozónak: “De bátor vagy, te nyertél!”, és távozott.
A vádlott – akinek a családja sem tudott viselt dolgairól – az utolsó szó jogán azt hangsúlyozta: most már végleg megváltozott, bocsánatot kér mindazoktól, akikre ráijesztett, vállalja tetteiért a büntetést, csak szeretné még egyszer visszakapni családját, újra nevelni gyermekét – mondta.
Szóbeli indoklásában a bíró – a vádlott megbánó magatartása mellett – kiemelte, hogy a beismerő vallomás nélkül a negyvenhét rablásból feltehetően csak a legutolsót lehetne rábizonyítani a vádlottra. A 38 éves férfi korábban kétszer volt büntetve lopásért, egyszer pénzbüntetésre, egyszer pedig felfüggesztett szabadságvesztésre – a rablássorozatba éppen az utóbbi hatálya alatt kezdett bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top