Aktuális

Itt az Uber nőknek, soha többé zaklatás!

A fuvarozó szolgáltatással kapcsolatban rengeteg panasz érkezett már, többségében női utasoktól, sőt nem egy szexuális zaklatási ügy is kipattant már az Uber-sofőrök miatt. Egy új szolgáltatás most az ismeretlen sofőröktől tartó nőknek kínál megoldást.

A Buzzfeed News az Uber egyik korábbi ügyfélszolgálati munkatársától származó információi szerint az Uber-sofőrökkel kapcsolatos észrevételeket tartalmazó adatbázisában 6160 alkalommal regisztráltak szexuális zaklatást, a nemi erőszak pedig 5827 alkalommal szerepel ugyanitt. Ezek alapján érthető, ha a női ügyfelek, illetve női sofőrök – főként az USA, illetve India területén – sokszor fenyegetve érzik magukat.

A Chariot for Women nevű szolgáltatás ötlete egy kiugrott Uber-sofőr, Michael Pelletz fejéből pattant ki. A szolgáltatást kizárólag nők, illetve a velük utazó, legfeljebb 13 éves fiúk vehetik igénybe. A sofőrök minden esetben szintén nők.

A szolgáltatáshoz tartozó alkalmazás is úgy van felépítve, hogy az utasok is és a sofőrök is biztonságban érezzék magukat. A Chariot for Women stábja ugyanis minden sofőr hátterét alaposan ellenőrzi, a leendő utasok pedig amellett, hogy látják az érkező sofőr rendszámát, autóját és a sofőr fotóját is, egy biztonsági szót is kapnak, amit a sofőr is ismer. Így ellenőrizhetik, hogy biztosan abba az autóba szállnak-e be, amelyet megrendeltek.

Mindezek mellett a Chariot for Women bevételeinek 2 százalékát olyan jótékonysági szervezetek kapják majd, amelyek nőket segítenek. A bevételekből részesedő szervezeteket minden hónapban az utasok szavazhatják meg az alkalmazáson keresztül.

A Chariot for Women április 19-én indul, egyelőre csak az USA területén.

További cikkek az Uberről és a taxizásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top